ápr 1 2023

Nem! Ez itt nem egy dél-amerikai denevér fej a „Macskafogó” című meséből, hanem egy boldog felnőtt labrador mosolya!  Nem kétség, hogy a labrador retriever az egyik legnépszerűbb kutyafajta a világon, és talán nem véletlenül. Barátságossága, intellgenciája és alkalmazkodóképessége ideális társsá teszi. Azonban, amikor úgy döntünk, hogy szeretnénk egy labrador kutyát, először érdemes fontolóra venni, hogy milyen korú kutya illik hozzánk. A kölyök labradorok ugyan nagyon aranyosak és bájosak, de a felnőtt labradorok számos előnnyel rendelkeznek hozzájuk képest.

  • Ők már rendelkeznek az életkorukból adódó tapasztalattal, alapvető engedelmességi és viselkedési ismeretekkel, amelyeket a kölyköknek még meg kell tanulniuk, ami rengeteg időt és energiát követel a gazdától.
  • A felnőtt labradoroknak már kialakult személyiségük van, így sokkal inkább megértik, mit vár el tőlük a gazdájuk. Vagyis sokkal inkább képesek azonosítani a szükséges viselkedést.
  • Az érett labradorok általában nyugodtabbak, mint a kölyök kutyák, és jobban kezelik a stresszes helyzeteket is.
  • A kölyökkutyák általában nagyon aktívak és játékosak, és folyamatos felügyeletre van szükségük, hogy elkerüljék a baleseteket és az esetleges károkat. Ezzel szemben a felnőtt labradorok már megtanulták a viselkedési normákat és könnyebben tudnak integrálódni a háztartásba.
  • A kölyök kutyák igen energikusak, és sok időt és figyelmet igényelnek a nevelésükhöz. A felnőtt labradorok azonban sokkal könnyebben kezelhetők, és sokkal jobban tudnak alkalmazkodni az életünkhöz.
  • Mivel egy kutya immunrendszere folyamatosan épül fel, a kölyök labradorok életük első hónapjaiban, évében fogékonyabbak lehetnek bizonyos betegségekre. A felnőtt labradorok egészségi állapota ezzel szemben stabil, és az állatorvosi kezeléseik is egyszerűbbek.
  • Bár a kölyök labradorok igen aktívak, mégis csontjaik és izületeik növekedése miatt, életük első évében nem terhelhetők, de a felnőtt labradorok kiváló társak lehetnek a sportban, és sokkal jobban ki tudják használni az emberrel való közös mozgást, mint a fiatalabb társaik. Egy labrador retriever általában 1-2 éves korában éri el a teljes testi erejét, és ekkor kezdi el a felnőtt kutyák tevékenységeit, mint például a hosszú séták, futás és az aktív játék. A felnőtt labradorok emellett kevésbé hajlamosak sérülésekre, mivel testük már kifejlesztette a szükséges izomzatot és ízületeket.

Hogy milyen egyéb okokból érdemes felnőtt labradort választanunk, azt egy korábbi bejegyzésünkben összefoglaltuk és sok-sok fényképpel illusztráltuk.

Miért válasszunk inkább felnőtt labradort

És ha a kiegyensúlyozott kutyás élet mellett egy felnőtt labrador trsasága mellett döntünk, ilyen mosoly áradat lehet a jutalmunk!

Ashley – 7 éves

Ha a fenti előnyök alapján úgy érzi családjának pont ezek a szempontok számítanak, keressen minket és ismerkedjen meg a  kennelünkben elérhető igen jó qualitású, társaságkedvelő, kedves, felnőtt labradorjainkkal. 

Deby – Countrybelle United Colours Of Love – 3 és fél éves

Daisy – Paróvári Wonderful Harmony – 3 és fél éves sárga szuka 

Várjuk hívásukat 06706718611-es számon!

Megismerkedésre pedig várjuk Önöket szeretettel a tavaszi kennel látogatáson!

Rendkívüli kennel látogatási lehetőség a tavaszi szünetben

Countrybelle