márc 27 2024

Elég csak a fényképre nézni, és azok a gyönyörű barna, intelligenciát és empátiát sugárzó szemek azokat, akik annyira szerencsések, hogy egy labrador keresztezheti útjukat, azonnal arra késztetik, hogy kapcsolatba akarjanak kerülni vele. Ehhez hozzáadódik még egy csipetnyit szeszélyes személyiség és jellegzetes farokcsóválása, ami már-már teátrális hangulatot kölcsönöz mindig vidám természetének.

Lehetnek csupán dédelgetett családtagok, akik az örömöt közvetítik a családon belül, vagy élhetnek akár elhivatott, szolgálatot teljesítő segítő kutyaként, ők bármilyen szerepben könnyen eligazodnak. A labrador, különleges intelligenciája és alkalamazkodóképessége elegyének eredményeként különleges helyet foglal el a lelkes kutyás társadalom tagjainak körében és szívében.

Barátságos és nyitott természetének köszönhetően kiváló választás kezdő kutyatulajdonosoknak. Könnyen tanítható, így gyorsan tud alkalmazkodni különféle lakóterületekhez. Mindegy, hogy lakásban, vagy kertben tartjuk, a szeretetre és a játékra fordított időnk, a legjobb társunkká teszi őket. Megjegyzem, a labrador örül neki ha van „saját kertje”, de ez nem mentesíti a gazdit a sétáltatás felelőssége aló. Ne felejtsük, hogy ennek a fajtának sok feladatra van szüksége, legyen az sáta, kocogás, úszás, apportírozás vagy csak jövés-menés a gazdival. Ha nem tudjuk biztosítani neki a megfelelő napi feladatokat, akkor meglepődve tapasztalhatjuk, hogy azok a barna szemek, amibe annak idején beleszerettünk, most folyamatosan huncutségra állnak és egy kezelhetetlen labi pofija részeként tekintenek vissza ránk.

Úgynevezett puhaszájúak, ami különösen alkalmmassá teszi őket arra, hogy gyermekek legjobb társai legyenek. Homokoznak, kajakoznak, követ hordanak együtt, és meglesznek a maguk kis titkai. Közben nem sértődnek meg, ha néha túlzott dögönyözés, vagy akár fülhúzás a játék része. Mindettől függetlenül, a gazdi felelőssége, hogy gyermekei és a köylök labrador megfelelően bánnak egymással. Győzödjöm meg róla, hogy gyermekei tudják hogyan kell kommunikálni szőrös testvérükkel, és tisztában vannak a szabályokkal, ami a kölyökkutya csalába illesztésével jár. Ezt a kapcsolatot kutyaiskolában különösen tökéletesre lehet fejleszteni, főleg ha szakértő retreiver trénerhez fordulunk.

Fenti sorokat az alábbi csodás, és szívemelengető gazdis képekkel szeretnénk alátámasztani!

Ha Ön is szeretne egy Countrybelle Labradort, jelentkezzen tavaszi és nyári születésű almok előjegyzőjeként!

 

Labrador kiskutyára feliratkozni és kiskutyát foglalni
Kapcsolat felvételi lapunk kitöltésével lehetséges. Kitöltést követően érkezik egy tájékoztató levél e-mailben. Az abban olvasottak elfogadásával lehet felkerülni az előjegyszési listára: itt az „Írjon nekünk” felirat alatt.

További információért keressenek minket telefonon:
+36706718611

Várjuk jelentkezésüket!

Countrybelle