márc 15 2023

Ünnepnapok idején, amikor pihenés gyanánt a televíziót választjuk, jól eső érzés kalandos családfilmeket nézni. Bár a családfilmekben szinte kivétel nélkül megjelenik egy-egy labrador vagy golden retriever, léteznek olyan mozifilmek is, amelyek központi témája kimondottan egy labrador. Mi tagadás! Ezek a filmek nemcsak önfeledt kikapcsolódást nyújtanak, hanem közben rengeteg információval gazdagítanak a labradoros családi életről, a kutya és ember között szövődő barátságágról, és az életszakaszok változásairól. Kiváló felfedezést nyújt azok számára is, akik még bizonytalanok, hogy elkötelezzék-e magukat a labrador fajta mellett.

Így hát, nagy szeretettel ajánljuk figyelmükbe az alábbi labradoros filmeket, hogy kikapcsolódás közben készülhessenek fel a labradorjukkal való együttélésre! Jó szórakozást kívánunk!

Vajon milyen lesz életünk egy labradorral? 

1.) If I could  talk (rövidfilm) 

Az alaptörténet, hogy egy férfi egy napon talál egy elhagyott labrador kiskutyát, hazaviszi és legjobb barátok lesznek. Barátok az élet hullámvölgyeiben, a szűkebb és tágabb családon belül.

De valójában a film azt a hálát és odaadást mutatja be, ahogy egy kutya érez gazdái és családja iránt élete során. Gyönyörű film!

 

2.) Marley és én

A könyvadaptációs filmben John és Jennifer beköltöznek első közös otthonukba. John azonban még nem érzi magát felkészültnek az apaságra, így egy barátja tanácsára örökbefogadnak egy labrador kölyköt, hogy némi tapasztalatot szerezzen a gondoskodásról. Marley, a tündéri labrador azonban, hamarosan katasztrófasúlytotta övezetté változtatja otthonukat. A filmben végigkísérhetjük Marleyt élete végéig, és közben nemcsak gazdái, hanem az ő egyre érettebé válásának is szemtanúi lehetünk.

 

3.) Ebgondolat

Bár itt a főszereplő egy golden retriever, játszódhatott volna egy labradorral is. Enzo egy igazán bölcs retriever, aki nevét Enzo Ferrari legendás versenyautó-tervezőről, a Ferrari gyár alapítójáról kapta. Gazdája Danny Smith, Forma-1es autóversenyző, akinek meggyőződése, hogy Enzo emberként fog újjászületni, ezért részletesen bevezeti az emberek világába. Enzo intelligenciájának köszönhetően rájön, hogy a versenypályán alkalmazott technikák, az életben is alkalmazhatók. Szívmelengető szív ember és kutya egymáshoz fűződő lojalitásáról.

4.) Kutya egy szerelem

A valós életben is előfordul, hogy egy pár élethelyzete teljesen megváltozik, vagyis el kell hogy váljanak útjaik. Ilynekor súlyos kérdés, hogy kié lesz a kutya, főleg, ha mindketten ragaszkodnak hozzá. Vajon milyen hatással van ez a retrieverünkre? Ezt a témát járja körbe a Who gets the dog című családfilm.

5.) Az elveszett kutya 

Nagyon megrázó esemény, ha kedvencünk eltűnik. Ilynekor felemészt bennünket az aggódás, és mindent megmozgatunk, hogy megtaláljuk. A remény pedig, hogy egyszer még újra magunkhoz ölelhetjük szőrös barátunkat, sosem hal meg.

Különleges kalandokba is keverdhetünk, de labradorunk oldalán biztonságban vagyunk: 

6.) A vadon mélyén

A teenager Angus hajótörést szenved apjával és kutyájával, Sárgával. A háborgó tengeren messzire sodródnak egymástól, ezért a mentőcsapatok őt és a kutyát már nem találják meg. Miután partra vetődnek, hosszas várakozás után tudomásul kell venniük, hogy a kutatást már befejezték, s magukra maradtak egy ismeretlen helyen. Nincs más választásuk, mint nekivágni az ismeretlen vadonnak, ahol számtalan veszély leselkedik rájuk. Ám Angus biztonságban van, Sárga, a különösen okos kutya ugyanis nemcsak az élelemszerzésben segít, hanem a veszélyes vadakat is távol tartja.

7.) The Gold Retrievers

Egy 12 éves fiú és kutyája története, amint egy mesés helyi kincset kell megkeresniük, hogy megmentsék házukat az elzárástól.

8.) Hókölykök

A Walt Disney Stúdió beszélő kiskutyái a fagyos Alaszka hófödte lankáin bizonyítják, hogy a barátság és az összetartás melege átsegíthet minden nehézségen! Tiszta Mancsőrjárat! 😉 Az öt szertelen kiskutya  egy szánhúzó versenyen vesz részt, ahol hajmeresztő akadályok, fondorlatos és néha tisztességtelen módszerekkel küzdő ellenfelek fogadják őket.

Hogy születnek a vakvezetők: 

9.) Pick of the Littre

A Walt Disney dokumentumfilmje a csecsemőkortól a szolgálatig, a kiválasztástól, a tréningen át ívelő kemény munkát mutatja be a vakvezető labradorok életéről.

 

10.) Quill- The Life Of a Guard Dog

Dokumentumfilmszerű történet egy sárga labrador vakvezető kutyáról, akit Quillnek hívnak. Követhetjük életét az alomtól, a kiválasztáson át, a nevelőszülőknél eltöltött éveit, egészen az első szülinapjáig. Majd ezt követően bekerül a látástalanok kalauzolását segtő tréning folyamatba. A kiképzés után egy Watanabe Mitsuru emberrel párosítják össze, aki először nem szívesen hagyatkozik Quillre. De Quill szelídsége, türelme és ügyessége végül megnyeri tetszését és elválaszthatalan barátokká válnak.

 

Ha kedvet kaptak a labradoros élethez, várjuk jelentkezésüket és előjegyzésüket Kapcsolati adatlapunk kitöltésének segítségével. Kérdéseikkel forduljanak hozzánk a 06706718611-es telefonszámon!

Várjuk jelentkezésüket!

Countrybelle