jan 6 2022

Ezúton szeretnénk megköszönni minden jelenlegi és jövőbeni Countrybelle Gazdinak, valamint minden Érdeklődőnek az Óévben Kennelünk és kiskutyáink iránt mutatott töretlen érdeklődést! Külön köszönjük a rengeteg orrhonról küldött képet és beszámolót, amivel  a már boldog kiskutya tulajdonosok sok hasznos tudnivalóval látják el az új érdeklődőket. Lassan elmondhatjuk, hogy az elégedett Gazdik élményeinek hála egy nagy Countrybelle közösség látszik alakulni, amiről a rengeteg 2021-es esemény is tanúskodik:

 • 2020 Szilveszterén, Józan László és Csiby Gergely színművészek mancsimádatának köszönhetően nálunk forgatott a Rózsavölgyi Szalon. A kisfilmjükben Garai László kutyakiképző és kinológus segítségével oszatank meg sok hasznos információt az ebtartással kapcsolatosan. (A forgatás visszatekinthető az alábbi linken: https://countrybelle.hu/mar-elerheto-a-kisfilm-a-youtubon/ )
 • A 2021-es évben a Gazdik 20%-a olyan család volt, akinek már korábbi évekből volt egy Countrybelle labradorja és a kutyatársat is kennelünkből képzelték el. Nagy örömünkre szolgált olvasni a két- illetve három labis későbbi beszámolókat. (https://countrybelle.hu/meg-meg-meg/)
 • Több olyan levelet és fényképet is kaptunk, ami kétségtelenül alátámasztja, hogy gyerek mellé a labrador kiváló választás. (https://countrybelle.hu/countrybelle-labradors-az-igazi-csaladi-kutya/) De azt azért mindig ki kell hangsúlyoznunk, hogy a kiskutya olyan mint egy bölcsis, majd ovis gyerek. Neki ugyanúgy szüksége van a nevelésre, törődésre, szabályok felállítására. A kiskutyát nem a gyereknek kell nevelnie, hanem a szülőnek. Hogy kiskutyát hogy kell óvni, hogyan kell bánni és törődni vele és hogyan kell fegyelmezni, azt a szülőnek kell megtanítani a gyereknek. Bár a labrador végtelenül intelligens, csak azt tudja betartani, amire a Gazdi szocializálta.
 • Szerencsére a 2021-es nyár megannyi vizi kalandra adott lehetőséget, amit a Countrybelle labik nagyon jól ki is tudtak használni ( https://countrybelle.hu/wonka-a-munkahelyre-is-elkiserheti-gazdait/ ; https://countrybelle.hu/molly-boldogan-elvezi-a-kenyeztetest/ ; https://countrybelle.hu/balatoni-nyar/ )
 • A nyár közepén Monty csodás és végtelenül kedves gazdáinak köszönhetően a Velencei tó partján találkoztak és töltöttek együtt egy fergeteges délutánt Zara és Jumbo mára már felnőtt gyermekei, a Countrybelle W-alom találkozó keretei között. (https://countrybelle.hu/countrybelle-w-alom-talalkozo-avagy-monti-es-alomtarsai/)
  A beszámoló megjelenése után kiderült, hogy sok Countrybelle labi fut össze kutyafuttatókban, parkokban, a Hajógyári szigeten, kutyasuliban stb. és a háttérben nagyon sokan tartanak kapcsolatot a véletlennek köszönhetően, hiszen ezeket a Gazdikat nem mi hoztuk össze, hanem csak úgy összetlálkoztak. 🙂 Ilyen az élet! Mindig kell, hozzá egy kis szerencse! 😉
 • Az Óévben több alkalommal is jártunk képességvizsgán és tenyészszemlén, ami előfeltétele annak, hogy növendékeink tenyészebbé avanzsálhassanak. A téma kapcsán többször írtunk arról, hogy nem minden egyed tenyészeb. (https://countrybelle.hu/nem-minden-kutya-tenyeszeb/)
 • A tenyészszemén és képességvizsgán Mangót és Almát, Maya gazdája, Lázár Linda vezette fel és győzte meg a bírákat képességeikről. Maya, Gazdáját Lindát, elindította a kutyatrénerség útján, és mint kiderült nagyon sok újdonsült Countrybelle labi tanulja tőlük a szocializáció részleteit. Körülöttük alakul ám az igazi Countrybelle közösség! Ezúton is köszönjük a munkájukat! Maya kalandjait Instagrammon, a kimondottan labisoknak szóló hasznos tanácsokat pedig Linda saját oldalán követhetik (https://countrybelle.hu/hasznos-tippek-kezdo-es-tapasztalt-labradorosoknak/) vagy tréningezzenek velük egy személyes találkozó keretében.
 • Bár a kiállítás nem a kedvenc műfajuk, az idén több kiállításon is jártunk, mivel jelenlegi állományunkat mindenképpen szerettük volna megmutatni a „nagyérdeműnek”. Elégedettek vagyunk! Sok dícséretet, díjat és szép helyezést kaptunk elismerésül.
 • Az Óévben több száz családdal ismerkedtünk meg levelezés, telefonbeszélgetés, kennellátogatás és Gazdisodás közben. Ezúton is nagyon köszönjük az odaadó figyelmet és a sok kérdést, amivel nekünk segítenek abban, hogy milyen témákra érdemes felhívni a figyelmet!
 • 2021-ben több labink lépett abba a korba, hogy anyuka lehessen, így több új párosítást is kipróbálhattunk, ami nagyon sokat ad hozzá tenyésztési irányelveinkhez.
  Így mi összességében nagyon értékesnek és eredményesnek találtuk az Óévet és jóérzéssel gondolunk rá.

Az Új Évben már most rengetegen állnak sorban kiskutyáért és izgatottan várják visszajelzésünket, hogy ki hányadik a kiszolgálási listán. Nem kell már sokat várniuk, holnap kezdjük összesíteni a beérkező visszajelzéseket és a jövő hét elején jelentkezünk.

A 2022-es évben 13 alom fog születni nálunk. Többnyire sárga, de lesz sárga és fekete vegyes alom is, valamint barna is. A kiskutyák nagy része tavasszal fog születni, kisebb részük pedig nyáron. Az idén őszi és téli kiskutyát nem tervezünk.

A szabályainkat illetően két dolog változott:
Az idén is igaz az a szabály, hogy kennellátogatást csak az Előjegyző családoknak rendezünk! A levélírás és az érdeklődés nem számít Előjegyzésnek! Előjegyzővé egy folyamat során lehet várni. Ennek elős lépése, hogy ki kell tölteni a kapcsolatfelételi űrlapunkat.

A másik változás, hogy külfödön élő magyar családoknak, illetve külföldieknek nem tudunk kiskutyát biztosítani. Döntésünket a sok rossz tapasztalat és a szigorodó szabályok együttes hatására hoztuk meg. Megértésüket köszönjük!

Továbbra is várjuk a kedves leveleket, otthonról küldött üzeneteket, és várjuk feliratkozásukat.

 

Kívánunk mindenkinek Boldog, Sikerekben és Labrador Mancsban Gazdag Új Esztendőt!

Countrybelle