máj 19 2023

Sokan beleesnek abba a csapdába amikor eldöntik, hogy labradort szeretnének, hogy csak a kis cuki kölykökre koncentrálnak, de azt nem veszik figyelembe, hogy a felnőtt labradoroknak számos előnye van. Engedjék meg, hogy elmondjuk, miért érdemes fontolóra venni kölyök helyett egy felnőtt labrador választását.

 

A felnőtt labradorok számos előnnyel rendelkeznek a nevelés és szocializáció terén. Míg a kölykök rengeteg időt és energiát igényelnek a tanítás és az alapvető engedelmességi készségek megszerzése terén, a felnőtt labradorok már rendelkeznek ezzel a tudással. Ők már jól reagálnak a parancsokra és könnyebben alkalmazkodnak az új környezethez. Ezért a nevelési folyamat rövidebb időt vesz igénybe, és kevesebb stresszt okoz a gazdinak.

 

A tevékenységek terén is előnyt jelenthet egy felnőtt labradorral megkezdeni labradoros életünket.  Bár a labradorok általában aktív és energikus kutyák, a kölykök még ennél is nagyobb figyelmet és gondoskodást igényelnek. Egy felnőtt labrador általában kiegyensúlyozottabb mozgásigénnyel rendelkezik, így könnyebben alkalmazkodik az adott életmódhoz. Tehát, akinek nem áll rendelkezésedre elegendő idő vagy energia egy aktív kölyök kutya gondozásához, egy felnőtt labrador lehet a tökéletes választás számára.

 

Az egészségügyi különbségek is fontosak, amikor kutyát választunk. A felnőtt labradorok általában stabil egészségi állapotban vannak, és a betegségek kockázata szűrt vagy ismert. A kölyköknél viszont sokkal nehezebb megjósolni az egészségügyi problémák kialakulását, mivel sok betegséget a tartási körülmények és az élete első éve során ért hatások is befolyásolják. Egy felnőtt labrador esetében nagyobb lehetőség van, hogy egy egészséges kutyát válasszunk.

.

Másik fontos szempont a költség. A kölyökkutyák számos oltást, állatorvosi ellátást, és a növekedést elősegítő táplálást igényelnek. Ezzel szemben a felnőtt labradorok már csak évi egyszer kapnak emlékeztető oltást, és jó minőségű fenntartó táppal is beérik.

Nem elhanyagolandó az a tény sem, hogy ha egy felnőtt labrador kennelből családba költözik, számára ez lehetőséget ad arra, hogy új esélyt kapjon az életben. A családi élet valódi változást hoz egy kutya életében, aki örömmel fogadja a szeretetet és gondoskodást, amit nyújtanak neki.

 

Ezért, ha készen áll egy labrador kutya befogadására, érdemes fontolóra venni a felnőtt labrador választását. Így nem csak időt, energiát és költségeket takaríthatunk meg, de lehetőséget is adunk egy már felnőtt kutya számára, hogy megtalálja az igazi otthonát!

Ha Ön nyitott egy felnőtt labrador választására,mi szívesen mutatjuk be kennelből családba készülő felnőtteinket.

WINSTON – 4 és fél éves sárga kan

SÜTI – 5 éves csokoládé szuka

ASHLEY – 7 éves csokoládé szuka

 

Adatlapjaikon sok hasznos dolgot talál, de mi a személyes találkozás erejében hiszünk!

Időpontért kérjük keressenek minket a 06706718611-es telefonszámon!

Várjuk jelentkezésüket!

Countrybelle