Countrybelle Labrador Kennel partnereink

A tenyésztési sikernek több fontos tényezője van: jól körülhatárolt tenyésztési cél, a fajtával kapcsolatos széleskörű tudás, jó és friss vérvonalú kutyák, megfelelő környezet, minőségi táplálás, minőségi képzés és egy adag szerencse.

Az összes közül a legfontosabb talán a szerencse, amit ugyan befolyásolni nem tudunk, de hisszük, hogy ha a többi tényezőért mindent megteszünk, akkor a szerencse is mellénk áll.

Éppen ezért felnőtt kutyáink eredményességében és kiskutyáink minőségében nagy szerepe jut Kennelünk partnereinek.

Vakvezető kutyakiképző iskola

vakvezetes-5

A kulturált labradortartás alapvető követelménye, hogy a kutyák ingergazdag és családias környezetben szocializálódjanak. Ismerkedjenek a város zajával, tanulják meg, hogy hogyan kell viselkedni utcán, vasút- és buszállomáson, plázában, stb., és nem utolsó sorban más kutyák társaságában. Így lesznek a labradorok kiegyensúlyozottak, a gazdi pedig örömteli.
A Countrybelle kutyáinak szocializációjában, sikeres képességvizsgáiban és munkavizsgáiban a legnagyobb szerepe a Vakvezető Kutyakiképző iskolának, név szerint Paróczai Józsefnek van. Szakmai tudását és munkáját nagy szeretettel ajánljuk minden új gazdinak, hogy a kutyatartás ne nyűg, hanem örömteli legyen és közben a labradoruk viselkedésében is családtaggá válhasson.

NEKMAR kutyatápok

Nekmar_Aston

A fajtatiszta kutyák fejlődési intenzitása magasabb, mint a keveréké, ezért különösen fontos, hogy a testnagyságuknak és a koruknak megfelelő, jó minőségű – prémium vagy szuperprémium -, állati fehérjében gazdag tápot adjunk nekik, különösen a növekedési szakaszban. A minőségi tápok közül, a Countrybelle a NEKMAR termékei mellé tette le voksát, nem csupán a szuperprémium minőség miatt, hanem mert termékválasztéka jól adaptálható labradorjaink életkorához, adott kondíciójához és az elérendő kondíciós célhoz egyaránt. A kiskutyák esetében javasoljuk a NEKMAR ASTON termékcsaládjának Puppy Taste of Country táppal történő továbbetetetést legalább fél éves korig. Az utánrendelés igen egyszerű a NEKMAR webshopon keresztül, ahol a Countrybelle kiskutyák vásárlási kedvezményt kapnak.

Lázár Linda retriever trainer

Lázár Linda retriever trainer

A Countrybelle gazdik általában nagyon felkészültek. Rengeteget olvasnak a fajtáról, sokan már sokadik labrador boldog gazdái, és a kennel látogatási is  jól kihaználták kérdéseik feltevésére. Azonban, a gyakorlat teszi a mestert és sokszor a kiskutyával való hazatérés után, bőven akadnak felmerülő témák és kérdések. Linda ezen kérdések megválaszolásának mestere, a gazdik legfőbb tanácsadója. Ezen kívül, saját Countrybelle labradorjával, Maya-val, segítenek a felcseperedő labraroroknak szocializálódni, engedelmeskedni saját tanfolyamaik segítségével. Szolgáltatáscsomagjukban újdonság a vadászkutya képzés, a képességvizsgára felkészítés és a kislétszámú panziós szolgáltatás. Érdemes kipróbálni, amikor nyaralni megy a család. Linda tanfolyamain rengeteg Countrybelle labradorral találkozhatnak, így a tanfolyam napok kisebb ismerkedési nappá is alakulnak!  Facebook oldalán rengeteg hasznos tanácsot találnak blog formájában. Érdemes olvasgatni!

KIVO kutyatápok

Kivo

A szuperprémium minőségű kutyatápok közül kiemelkedő a hidegen sajtolt eljárással készülö kutyatáp, hiszen a különleges gyártási technológiáknak köszönhetően a késztermék megőrzi azokat a tápanyagokat, melyek nélkülözhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez. Így a másodlagos növényi anyagok is kiválóan hasznosulnak. A hidegen sajtolt táp nem okoz telítettség érzést kedvencénél, mivel nem dagad meg a gyomrában, mint a hagyományos eljárással készült tpok, és nem is puffasztja. Kiskutyáink és növendékeink nagyon kedvelik és igen szépen fejlődnek a hidegen sajtolt, gluténmentes KIVO táptól. Miután a Gazdik hazavitték kiskutyáikat, érdemes tovább ezzel a márkával etetni.  A Countrybelle Gazdik az Animal Center webshopjában történő vásárláskor kedvezményre jogosultak.

MEOESZ

MEOESZ_logo

A MEOESZ, más néven a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete, az FCI (Fédération Cynologique Internationale, más néven Nemzetközi Kinológiai Szövetség – a világ ebtenyésztő egyesületeit egybe foglaló szervezet) magyarországi tagszervezete. A MEOESZ felelős a fajtagondozó szervezetek és tenyésztők tömörítésére, jogosult a törzskönyvek kiállítására, kiállítások szervezésére és kiállítási cím odaítélésére, bizonyítványok kiállítására; nála jegyeztethető be a kennel és váltható ki a kennelnév. A gazdik szempontjából úgy lehet tekinteni, hogy a MEOESZ logo a garancia arra, hogy az adott tenyésztő ellenőrzött keretek között végzi tevékenységét.

Magyar Retriever és Vizikutya Egyesület

VizikutyaLogo_kicsi

A MEOESZ, a fajtagondozó teendők ellátására minden ebfajta esetén 2 fajtagondozó szervezeteket kér fel és a tenyésztő eldöntheti, hogy melyik fajtagondozó szervezet tagjaként kíván csatlakozni, elfogadva ezzel a Klub tenyésztési irányelveit. A fajtagondozó szervezetek, ellenőrzik a tenyésztők tenyésztői munkáját, ellenőrzik az almokat, hagyják jóvá a törzskönyvigényeket, segítik a tenyésztők munkáját és Speciál Kiállításokat szerveznek számukra. A Countrybelle a Magyar Retriever és Vizikutya Egyesület tagja, az ő tenyészési szabályzatait követi.