máj 8 2018
2018. február 16-án kezdődött a (Föld) Kutya éve!
A kínai asztrológia, a Holdévek alapján próbálja kifürkészni az emberek jellemét és az újév energiáit. A Hold életünk számos részére erőteljesen kihat, és megtestesíti a dualitást. Gondoljunk csak az apály-dagály jelenségre, vagy a „holdkóros” kifejezésre. 🙂 A 2018-as év alapvetően is a dualitás energiáját hordozza (2+0+1+8=11=1+1=2), így duplán igaz, hogy az idén az együttműködésé lesz a főszerep.
Előtérbe kerülnek a barátok, közösségek, az összetartozás, a közös célok, közös munka, közös tevékenységek.
A Föld eleme miatt nagyon sokan kezdünk el az élet alapjaival foglalkozni. Fontossá válik az anyagi világban való megszilárdulás, a hűség, a becsület és a bizalom. Nagy figyelem és érdeklődés irányul majd az ingatlan adásvételekre és építkezésekre is.
Tevékenységekben leginkább a családi és baráti kapcsolatok ápolása, a csapatmunka, a spiritualitás, a stabilitásra és biztonságra törekvés kerül előtérbe.
Az év színei: a sárga és barna; anyaga: a föld, kerámia, agyag és homok; pozíciója a középpont.
A Kutya ún. művészetek csillaga is, így nagyobb szükségünk lesz az elvonulásra, olyan teremtő időre, amikor magunkon dolgozunk vagy valami szépet és értékeset alkothatunk.
A Föld elem legérzékenyebb része a gyomor, így az idén különösen érdemes jobban figyelni a testsúlyunkra, tudatosan megválogatni az ételeket, mert az év kihívásaként az édes ízeket jobban kívánhatjuk.
A kanaiak ilyenkor piros színű jókívánság cédulákkal díszítenek.
Mi a képzeletbeli cédulánkon Együttműködésben Gazdag és Kreatív Kutya évét Kívánunk Mindenkinek!
Ne feledjétek: A legjobb orvosok: dr. Elégedettség, dr. Higgadtság és dr. Jókedély. 🙂