dec 14 2022

Kutyás-lovas ember révén mindig csodáljuk azokat, akik meg tudják mutatni az állatok képességeinek legfelsőbb fokát. Hatalmas büszkeség tölt el bennünket, amikor Countrybelle labradorok eredményeket érnek el, és mi tagadás létezik meglepő büszkeség faktor is. Azt például sosem gondoltuk volna, hogy bármelyik labradorunk leszármazottja kutyatáncolni fog. De miért is nem gondoltuk?! Hiszen a labradorokban megvan minden ami ehhez a szórakoztató sporthoz kell, intelligenciájuk révén könnyen taníthatók, ráadásul ez egy kiváló családi sport labi és gazdi között.

De mi is az a kutyatánc?! 

Ez a sporttág kb 10 éve nőtte ki magát, az obedience (engedelmességi) feladatok közül. A sport alapja a kutya motivációja és koncentrációja, ezen kívül a zenére bemutatott koreográfia, kihívást jelent kutyának, embernek egyaránt. A közös tréningeknek köszönhetően nemcsak szellemileg és fizikailag van foglalkoztatva négylábú társunk, de szorosabb kapocs is kialakul eb és gazdi között is.

A kutyatánc nagy előnye még, hogy nincsenek belépési szabályok, úgy értem, fajtától, temperamentumtól és életkortól függetlenül, családi kedvencek, nem tenyészegyedeg, esetleg testi hibával rendelkező ebek is űzhetik. A hangsúly a kreativitáson van! A standard trükkök között szerepel lábmunka (előre, hátra, oldalra), ugrások, forgások (saját maga vagy a gazdi körül), fordulás, kúszás, szlalomozás, amit az ügyesebben még tovább spékelnek egyedi elemekkel.

 

Mindig is tudtuk, hogy a Countrybelle labradorok igen intelligensek, és külön számon tartjuk közöttük Zarát, aki szerintünk a 12 éves tenyésztési programunk legokosabb labradorja volt. Az a fajta kutya, aki szinte beszélt. Nem hiába, hogy tenyésztési programunkban ő az egyik család amire építünk. Zara unokája Léna (Melody – aki tiszta Zara – és Winston lánya) hatalmas szívmelengető meglepetést okozott nekünk, gazdájával rögzített kutyatáncával! El sem tudjuk képzelni, hogy vajon mennyit gyakorolhattak, de abban biztosak vagyunk, hogy amit látunk az lenyűgöző és a Léna gazdája szeretetéről is jelesen árulkodik! Minden labradornak hasonló odaadó gazdát kívánunk, Lénának és Editnek pedig sok-sok sikert és Kellemes Ünnepeket kívánunk!

Countrybelle