aug 13 2021

Gazdik gyakran fordulnak hozzánk azzal a kéréssel, hogy szeretnének visszalátogatni kennelünkbe és megmutatni mivé cseperedett kiskutyájuk a hónapok / évek során és van hogy alomtalálkozó szervezése után érdeklődnek. Sajnálatos módon, ezeket a kéréseket állategészségügyi okokból nem tudjuk teljesíteni, és a találkozóknak nem tudunk helyszínt adni annak ellenére hogy mi is nagyon kíváncsiak vagyunk rá „mennyire esnek messze az almák a fáiktól.” Bizonyára sokakban  felmerül a kérdés, hogy mit is jelent ez pontosan és hogy hogyan jelenthet veszélyt olyan labradorok „hazalátogatása”, akik kennelünkben születtek. A válasz egyszerű! Kennelünk labradorjai bár szabadon, de egy zárt közösségben élnek. A tréningek legtöbb esetben házi körülmények közt zajlanak, hiszen a területünkhöz tartozik, tó, medence, rét, erdő stb, így nagyon ritkán kell, elhagyniuk a kennelt, kivéve, kiállítások illetve vizsgák alkalmával. Ilyen esetek után, azonban a résztvevő labradorokat a többiek védelmében hazatérés után pár napra karanténba tesszük. Csak azután térhetnek vissza megszokott helyükre, ha meggyőződtünk róla, hogy nem hoztak haza semmit, amivel a többire veszélyt jelentenének.

A tenyésztői munka során kiemelt fontosságú a kismamák és csemetéik védelme, akik nagyon érzékenyek a kívülről jövő esetleges fertőzésekre. Nincs kétségünk afelől, hogy minden ex-Countrybelle labrador megkapja a rendszeres oltást, féreghajtást és tisztán is vannak tartva, hiszen a számtalan Gazdis fotó mind erről tanúskodik. Mégis, ha járnak kutyafuttatóba, kutyasuliba stb. akár cipőtalpon is behozhatnak hozzánk olyan bacit, ami a tenyészegyedekre és kicsinyeikre végzetes lehet. Higgyék el, a 10 éves tenyésztői munkánk alatt sok mindennel találkoztunk, és sajnos volt, hogy szerencsétlenül jártunk. Ugyanebből az okból szűntettük be a rendszeres kennellátogatást és vezettünk be helyette egy új rendszer! Reméljük, hogy mindezek elolvasása után hozzáállásunkat nem az elzárkózás, hanem az elővigyázatosság számlájára írják! Megértésüket nagyon köszönjük!

Monti és alomtársai (Countrybelle W-alom 2019), június 16-án ünnepelték 2. születésnapjukat! Monti Gazdija kedves kezdeményezésére a felnőtt korba lépő gézengúzok összejöttek, és hatalmas játékkal ünnepeltek. Mivel az eseménynek a fenti okokból nem tudtunk helyszínt biztosítani, a Velencei-tó partján gyűltek össze, hiszen egy jó labis játék elengedhetetlen kelléke a víz. A hatalmas játékban csoportképet készíteni elég nagy kihívást jelenthetett, így be kell, hogy érjük az önfeledt játékot megörökítő képekkel! Nagyon szépen köszönjük Monti gazdájának, Katalinnak a kedves kezdeményezést és szervezést, a többi Gazdinak pedig a nyitottságot a részvételre! Ezúton is kívánunk mégegyszer Nagyon Boldog Születésnapot! ?