Countrybelle Labradorok

A Kennelünknél érdeklődő családok sokszor teszik fel a kérdést, hogy milyen is az igazi labrador, hiszen látni ilyet is, olyat is. Erre a kérdésre először azt szoktam válaszolni, hogy FEKETE, mivel a labrador ősi, eredeti színe ez. Ettől függetlenül kennelünk mindhárom színű labradort nagyra tartja, és kanjaink  és szukáink között mindhárom szín képviselteti magát. Bár, ha a szívemre teszem a kezem, mint tenyésztő, én az eredeti fekete színt találom a legtetszetősebbnek.
Ami a küllemi megjelenésüket illeti, a hazai kiállításokon a bírók körében jelenleg inkább az „angol típusú”, szikárabb megjelenésű labrador a „trendy”, de a Counrybelle szemének és szívének az „amerikai típusú”, zömökebb felépítésű a kedvesebb. Ezt a fajtát csodálom, és ezt tenyésztem.
A labradorok megjelenésén túl, képességeiket is lenyűgözőnek tartom és így már kiskortól nagy figyelmet fordítok labradorjaim képzésére. Büszkén mondhatom el, hogy a Countrybelle labradorjai nem csak a képességvizsgán sikeresek, de munkavizsgával is rendelkeznek.

A labradorok eredete

40_Countrybellel_labrador_kan_Jumbo

A Labrador Retriever a világ egyik legkedveltebb kutyafajtája. Eredetéről sok féle feltételezés létezik, de a legvalószínűbb talán, hogy Újfunlandról (Kanadából) származik, ahol halászok segítője volt.

Elolvasom

A 19. században került Angliába, ahol apportírozó kedvét, vízimádatát, és kitartását figyelembe véve a fajtát továbbfejlesztették vadászképességei javítása érdekében.

Egy angol mondás szerint, lövés előtt a pointer, lövés után a retriever. Ez azt jelenti, hogy évtizedeken át arra tenyésztették, hogy erőteljes állkapcsát nagyon óvatosan használja és mára már a szó szoros értelmében puhaszájúnak nevezett fajta. Éppen ezért őrző-védő kiképzésre és kimondottan házőrzésre nem alkalmas. Természetesen ettől még nem hiányzik belőle a védelmi ösztön. Mivel viszont a labrador alapvetően mentes az agressziótól, így valószínűleg a kerítésen betérőknek inkább örül, mint sem, hogy távol akarná tartani őket, hiszen ő az ember ideális társa.

A labrador eredeti, ősi színe: a FEKETE. A sárga labradorok csak 1899 körül jelentek meg. Bár sokáig a sárga volt a legkedveltebb szín, a 21. században a legfelkapottabbá talán a csokoládé színű vált, ami sokkal később, a 20. század közepén jelent meg. Meglepő módon mára már a rókavörös is FCI által elismert színné vált (de ez a szín még Magyarországon nem elérhető).

 A fajta konformitását az FCI standardja szabályozza, amiről  bővebben az MRVE oldalán olvashat.

Kanok

Countrybelle_labrador kan_2

Kan kutyáink nyugodt természetű, nagy megfelelési kényszerrel rendelkező, díjnyertes és munkavizsgás labradorok. Mivel tenyésztési célom a vérvonal frissítése a fajta jobbítása érdekében, korábbi fedezőkanjaink kennelünkből szerető családokhoz kerültek, ahol vidám és boldog hétköznapi labis életet élnek. Tekintsék meg a Countrybelle új labrador kanjait.

Szukák

Countrybelle_labrador szuka

Szukáink nagy apportírozó kedvű, barátságos, rendkívül intelligens, HCH címet viselő, munkavizsgával is rendelkező labradorok. Nagyon elégedettek vagyunk anyai minőségükkel és gondoskodásukkal is. Tekintsék meg a Countrybelle felnőtt és növendék labrador szukáit.

Kiskutyák

eladó fekete kiskutyák

Korábbi almok gazdijaitól rengeteg visszajelzés érkezik fényképes élménybeszámoló formájában, ami mind arról tanúskodik, hogy a Countrybelle kiskutyái beváltják a gazdijelöltek hozzájuk fűzött reményeit, megjelenésüket, természetüket és szocializálhatóságukat illetően egyaránt. Jó érzéssel tölt el, hogy törekvésem a „tökéletes” családi labrador tenyésztésre elégedettségre talál az Önök családjában. Fedezzék fel korábbi almainkat , eladó labrador kiskutyáinkat és tervezett labrador almainkat.